Välkommen till Huset vid ån

Hos oss hittar du våra egna produkter av hög kvalitet och god design.

Vi samarbetar med arkitekter och inredare och med utvalda återförsäljare inom inrednings- och belysningsbranschen.

Se ett urval av våra kunder/referenser.

Vi är ett litet familjeföretag i Falun som arbetar med egen design och tillverkning av lampor, bland annat Näckroslampan. Vi startade vår verksamhet 1997 som hantverksbutik i det anrika spruthuset vid Faluån i Falun.

Design och produktion

Som litet familjeföretag i Falun sker vår produktion till största delen i Dalarna men vi samarbetar också med företag på andra orter, vilket ger oss möjlighet att producera i större kvantiteter.

Formgivning och konstruktion av Inga-Lill Jonsson och Lennart Norin.

Så här började vi

Vår verksamhet startade 1997 som hantverksbutik i det anrika spruthuset vid Faluån i Falun. I dag används spruthuset för andra ändamål men namnet Huset vid ån lever kvar som vårt företagsnamn.


Huset vid ån

År 2000 kom den första Näckroslampan ut på marknaden i liten skala lokalt i Dalarna. I dag säljs den över hela Sverige och intresset för våra lampor håller i sig år från år.

Näckroslampan är en modern inspiration av Carl Larssons lampa som klipptes i papper och idag hänger i matsalen i Sundborn. I vår version är den tillverkad i plåt eller plexiglas och finns i vitt, svart, rött och andra färger i flera storlekar från liten fönsterbelysning till stor taklampa, 50 cm i diameter.