Välkommen till Huset vid ån

Hos oss hittar du våra egna produkter av hög kvalitet och god design.

Vi är ett litet familjeföretag i Falun som arbetar med egen design och tillverkning av lampor. Vi startade vår verksamhet 1997 som hantverksbutik i det anrika spruthuset vid Faluån i Falun.

Näckroslampan tillverkas och säljs från och med 2020 av ett annat företag, gå till Näckroslampan. Det är samma verksamhet som gjort lamporna de senaste tio åren, men som nu även säljer dem under eget företag.

Design och produktion

Som litet familjeföretag i Falun sker vår produktion till största delen i Dalarna men vi samarbetar också med företag på andra orter, vilket ger oss möjlighet att producera i större kvantiteter.

Formgivning och konstruktion av Inga-Lill Jonsson och Lennart Norin.

Så här började vi

Vår verksamhet startade 1997 som hantverksbutik i det anrika spruthuset vid Faluån i Falun. I dag används spruthuset för andra ändamål men namnet Huset vid ån lever kvar som vårt företagsnamn.


Huset vid ån

År 2000 kom den första Näckroslampan ut på marknaden i liten skala lokalt i Dalarna. I dag säljs den över hela Sverige och intresset för våra lampor håller i sig år från år.

Näckroslampan är en modern inspiration av Carl Larssons lampa som klipptes i papper och idag hänger i matsalen i Sundborn. I vår version är den tillverkad i plåt och finns i vitt, rött, blått och andra färger i flera storlekar från liten fönsterbelysning till stor taklampa.